top of page
Enrique Martina.jpg

FLOR DE FANGO

Over de optredende dansers:
Flor de Fango heeft een vast team van 8 docenten die wekelijks lesgeven op verschillende niveaus van tango. Een aantal van deze docenten is afkomstig uit  Argentinië maar allemaal, ook de Nederlandse docenten, kennen ze Buenos Aires uit eigen ervaring en volgden daar les. Daarnaast huurt Flor met enige regelmaat externe docenten uit, veelal met een Argentijnse achtergrond, om speciale workshops te geven.

 

Algemene infomatie per act:
De acts voor de Uitnacht vanuit Flor worden gegeven door twee docentenparen op twee verschillende locaties, het gebouw van Flor de Fango en Musis:

 
Toine en Monique (Musis), en Enique en Martina (Flor de Fango).

 

In grote lijnen hanteren zij dezelfde werkwijze om nieuwelingen kennis te laten  maken met de Argentijnse tango. Daarbij beginnen ze met het lopen op het  ritme van de muziek, leren ook hoe je dat doet in de ‘omarming’ van Argentijnse  tango en geven je een voorproefje van de eerste danspassen. Overigens is  Argentijnse tango geen dans die je kunt leren met snel wat pasjes. Het is een  improvisatiedans wat juist het leuke ervan is. Voor meer informatie in tekst en beeld over Argentijnse tango en hoe je het kunt leren kun je terecht op de website van de Vrienden van Flor de Fango.

 

Flor de Fango is gevestigd in een voormalig pakhuis aan de Wezenstraat in Arnhem, een smal zijstraatje in de binnenstad dat met zijn hoge gevels wel een beetje doet denken aan de armoedige wijken in Buenos Aires waar rond 1900 de tango de vorm kreeg die we nu nog steeds dansen. Tijdens de zomermaanden dansen we ook op een

speciale dansvloer buiten in de straat.


19:00 - 19:45

Tango-proefles 1


20:00 - 20:45

Tango-proefles 2 


20:45 - 0:00 

Tango Social op Flor de Fango


22:00

Tango demo’s op Flor de Fango

bottom of page