top of page
ABC sq.jpg
Stille UitNacht sq.jpg
ZOOK sq.jpg

LUXOR LIVE X UITNACHT

20:15-21:00 - Grote zaal
ArtEZ Big Collective

23:00-23:45 - Grote zaal  

Uitreiking Cultuurprijs Arnhem


00:00-05:00 - Grote zaal  

Stille Uitnacht

00:00 Bovenzaal  

ZOOK

The ArtEZ Big Collective 20:15 – 21:00

 

Het ArtEZ Big Collective is het orkest met de nieuwe lichting internationale musici van het conservatorium Jazz & Pop in Arnhem. Onder leiding van Jasper Le Clercq en Philipp Rüttgers spelen zij composities van Jasper en Philipp en ook arrangementen van bekende en minder bekende jazz- en popmuziek. Net als bij de opleiding zelf gaat ook het ABC stilistisch alle kanten op. Jazz, pop, improvisatie, folk en fusion komt voorbij; alles uitgevoerd door dit uitgebreide orkest op topniveau!

 

Uitreiking Cultuurprijs Arnhem 23:00 – 23:45

 

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem.

 

Stille Uitnacht 00:00 – 05:00

 

Met Stille Nacht toveren we de grote zaal van Luxor Live weer om tot een Silent Disco paradijs! Tijdens de Uitnacht krijg je een fijn voorproefje van wat je regelmatig muzikaal kan verwachten bij het nachtprogramma van Luxor Live. Tune in op één van de drie kanalen en dans mee op de muziek die jij het lekkerst vindt. Van r&b/hiphop en latin naar guilty pleasures en disco & house. Jij bepaalt zelf wat je wilt horen!

 

Kanaal rood: r&b, hiphop, latin

Kanaal groen: guilty pleasures

Kanaal blauw: disco, house

 

ZOOK 00:00 uur

 

In de bovenzaal kun je (zonder koptelefoon) genieten van de spannende elektronische live-act ZOOK!

Het duo ZOOK verkent verschillende genres en stijlen en laat hun eigen akoestische benadering van muziek transformeren in een omgeving van elektronische klanken en improvisatie. Ze richten zich op muzikale connectie waarbij tekst en muziek ontwikkelt, samen met het publiek en de omgeving. Drums, zang, live geluiden, emoties en intenties worden samengevoegd tot één geluid.

Luxor Live is hét poppodium van Arnhem, gevestigd in het Rijks monumentale pand aan het Willemsplein in Arnhem. Het door architect Willem Diehl oorspronkelijk als bioscoop ontworpen pand, met een uniek cassetteplafond is een van de meest bijzondere poppodia van Nederland. Met een brede programmering in vrijwel alle muziekstijlen streeft Luxor Live ernaar om voor iedereen in Arnhem en nabije omgeving een verrassend en relevant aanbod van concerten en dansavonden te bieden. Luxor Live heeft een grote zaal (capaciteit 750) voor de populairste artiesten en een bovenzaal (capaciteit 175) die een plek biedt aan opkomend talent.

bottom of page