top of page
GeplakteAfbeelding-1.png
GeplakteAfbeelding-1.png
GeplakteAfbeelding-1.png

MODEKWARTIER

16:00 -20:00

Etalageroute

Etalageroute: Beeldende kunst in het Modekwartier 

Het Modekwartier presenteert i.s.m. Plaatsmaken een kunst-expositie door de etalages in de hele wijk!

 

Uit de kunstcollectie van Plaatsmaken laten we tijdens de UITNACHT diverse kunstenaars door de wijk zien: parels van de beeldende kunstenaars te zien bij de winkels in Klarendal tijdens de Arnhemse Uitnacht. Laat je verrassen door de diversiteit uit het archief van Plaatsmaken.

 

In de etalages van de volgende winkels is werk te bewonderen:

 

Elsien Gringhuis

galerie-gang

Caps Lock

Heleen van der Meer

FUNDIES

Begane Grond

Café Zuijders

Kaappie

LIJOU

Bij Klaas

Carolien Evers

19095445_1396959323702839_3966151492876727787_o.jpg

Klarendal is de Jordaan van het oosten. Een authentieke volkswijk, een buurt waar zodra de zon schijnt hele woonkamers zich verplaatsen naar de stoep. En temidden van deze wijk Klarendal bevindt zich ook het Modekwartier. Hier zijn circa 60 ontwerpers en andere creatieven  neergestreken met hun atelier en winkels.

Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen

kunt vinden, bijzonder keramiek, ambachtelijke ter plaatse geproduceerde zeep, tattoo kunstenaars en (vintage) design voor in je huis. Wat al deze ontwerpers verbindt is dat ze hun producten op ambachtelijke wijze vervaardigen en dat ze op een duurzame manier naar mode en design kijken. Vaak afkomstig van ArtEZ, hogeschool voor de kunsten in Arnhem en verbonden met Arnhem en haar waarden, duurzaam en groen.

Het Modekwartier is ook een hotspot waar je terecht kunt om heerlijk te eten en gezellig iets te drinken. The place to be volgens bloggers. Een must see volgens reisgidsen. Die combinatie maakt winkelen in het Modekwartier tot een zeer bijzondere ervaring.

bottom of page