top of page
Wesley Goatley Portrait_vierkant_300dpi.jpg

P–OST     I   Wesley Goatley

Op 27 januari opent Artificial Incantations in P–OST. In deze tentoonstelling wordt kunstmatige intelligentie onder de loep genomen vanuit het perspectief van occultisme. Centraal staat de vraag: hoe geven wij betekenis aan de impact van ‘slimme’ technologieën zoals zelfrijdende auto’s, zelflerende algoritmes en smart voice assistants zoals Siri en Alexa?
Speciaal voor de Uitnacht voert Britse kunstenaar Wesley Goatley Newly Forgotten Technologies: Five Echoes uit. In deze performance vertelt de voice assistent van Amazon over afgedankte smart speakers die door vijf stadia van rouw gaan, en dit terwijl ze onderweg zijn van de huiskamer naar de vuilnisbelt. 

   
  Start performance 20:30 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P–OST (voorheen Expoplu) is een platform voor hedendaagse kunst. P–OST programmeert zowel in de Paraplufabriek in Nijmegen als in het voormalige postkantoor aan de Driekoningenstraat 16 in Arnhem kunstenaars uit binnen- en buitenland voor een breed en divers publiek. Het platform biedt ruimte voor experiment, engagement en samenwerking, en benadert actuele maatschappelijke thema’s op onderzoekende, experimentele, poëtische, (ver)beeldende en artistieke wijze.     

bottom of page