top of page
AF_dePlaats_WIMHAOH_17.jpg
AF_dePlaats_WIMHAOH_03.jpg

Walburgis Residenties x Kröller-Müller Museum en Muziektheater de Plaats

Speeltijden: 

20:15

Monoloog Helene KM in de Kapel

21:00

Monoloog Helene KM in de kapel

21:45

Monoloog Helene KM in de kapel

Op 27 januari 2023 slaan de Walburgis Residenties, het Kröller-Müller Museum en Muziektheater de Plaats de handen ineen en organiseren zij een gezamenlijk kort event voor de Uitnacht Arnhem. Een monoloog die afgelopen zomer hoorde bij de voorstelling “Waar ik mijn hart aan ophang” speelt in de Walburgiskerk.

 

Helene Kröller-Müller was een belangrijke Europese mecenas in de vroege twintigste eeuw en een van de eerste vrouwen in Europa die een grote kunstcollectie bijeenbracht. Helene Kröller-Müller kocht vol overgave schilderijen van Van Gogh, Picasso, Mondriaan en vele anderen. Zij was een eigenzinnige vrouw met één levensdoel: het bouwen van een museum voor haar unieke collectie en dit schenken aan het Nederlandse volk, het huidige Kröller-Müller Museum.


Info over de monoloog:
''Niet mijn naam, maar mijn denken moet overleven''
In deze monoloog komt Helene zelf aan het woord. We kruipen in haar hoofd en in haar huid. Hoe ervoer zij het leven en de mensen om haar heen? Wat betekende de kunst werkelijk voor haar?


Concept Lise-Lott Kok/Muziektheater de Plaats
Regie Nicole Vervloed
Spel Agnes Bergmeijer
Tekst Jannemieke Caspers
Praktische informatie

Duur voorstelling 15 min.
Er is plek voor 25 mensen per voorstelling.

In de 700 jaar oude imposante Walburgiskerk in het centrum van Arnhem kun je op een bijzondere manier overnachten. In de iconische torens zijn zes unieke, luxe hotelkamers gecreëerd met ieder een eigen stadsthema, waarbij Trots en Historie centraal staan. Burgers’ Zoo, het Kröller-Müller Museum en Park Sonsbeek vormen onze Trots. Koning Lodewijk Napoleon, het Romeinse Fort in Meinerswijk en de Slag om Arnhem met de beroemde Rijnbrug zijn deel van de Historie van Arnhem. Slapen in de middeleeuwse torens, waarin zelfs koning Lodewijk Napoleon ooit zijn voetstappen zette, is een hele beleving. Deze kerk heeft een enorm rijke geschiedenis en dat voel je!

bottom of page