top of page
Marcouch_Feestaardvarken.jpg
schimmenspel FAV.jpg

ABC LIBERTAS

Klarendalseweg 477-1, 6822 GW Arnhem

16:30

Marcouch leest voor..

17:00

Opening

Uitnacht 2024

16:30 Marcouch leest voor uit... Feestaardvarken Leeft!

-voor alle leeftijden / jong van geest-

 

Het Feestaardvarken is al een tijd geleden verdwenen uit de stad. Gelukkig is er

Feestaardvarken Leeft! Een boek vol kleurrijke verhalen over Feestaardvarken en zijn zwerfmaatje Louise de Heremietkreeft. De burgemeester houdt hun avonturen tegen het licht. Struin samen met de hoofdrolspelers door de straten van Arnhem, en ontmoet de vele kunstwerken in de stad.

 

En er is nog meer: bij het boek hoort een prachtig Schimmenspel, dat tijdens het voorlezen te zien zal zijn.

 

Het prentenboek ‘Feestaardvarken leeft!’ is geïnspireerd op het enorme kunstwerk dat acht jaar lang in het stadshart van Arnhem lag. De makers Sebastiaan Mets (verhalen) en Rosa Helldorfer (illustraties) wekken dit iconische beeld tot leven.

 

17:00 Opening van de Uitnacht 2024


Wees allen welkom bij de Opening van de UITNACHT 2024 – dit jaar in de eerste stadsbubbel in Klarendal.

Samen met de organisatie openen we de UITNACHT 2024 in het Arnhems Boeken Café Libertas! Dichteres Terra van Dorst draagt het het gedicht voor dat speciaal voor deze editie van de UITNACHT is geschreven. De kinderburgemeester van Arnhem knipt traditiegetrouw het lintje door en verklaart de UITNACHT voor geopend. Onder het genot van een drankje trappen we de avond en de nacht af, en iedereen kan direct genieten van alle acts (muziek, theater, poëzie en dans) in het Modekwartier en in heel Klarendal.
 

ABCLibertas_grandopening-77.jpg

Arnhem heeft een heus boekencafé! Midden in het Modekwartier; er is heerlijke koffie, goedspeciaalbier, en vooral: bijzondere tweedehands boeken. Je kunt je heerlijk nestelen tussen deboekenkasten, en elk boek mag gelezen worden.Bekijk de agenda op de website voor de wekelijkse activiteiten zoals poëzie, muziek, workshops enspelletjes.

bottom of page