top of page

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die (nog) geen structureel gefinancierde verbintenis heeft en die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft. Download hier het reglement van Cultuurprijs Arnhem.
 

JURY

BG_100JaarRadio_0055.jpg

JAN WESTERHOF
Voorzitter

  • Grey LinkedIn Icon

Mijn loopbaan vanaf mijn tienertijd gaat over twee paralelle sporen, journalistiek en cultuur. Voor mij horen goede betrouwbare informatie en cultuurbeleving bij elkaar. Kunst amuseert, verwondert, verrijkt en geeft betekenis. Het is levenselixer voor mij. Het geeft identiteit aan de stad. Voor de inwoners van de stad zorgt het voor binding. De cultuurprijs kan vernieuwende kunstenaars en cultuurbedrijven een zetje geven en gerenomeerde kunstenaars een eerbetoon.

hvo190129-1097.jpg

NELLEKE VERWEIJ
Jurylid

  • Grey LinkedIn Icon

Met mijn voeten sta ik, vanuit mijn lange ervaring in de podiumkunsten, met grote betrokkenheid, bevlogenheid en nieuwsgierigheid midden in het Arnhemse cultuurlandschap. Het selecteren van een kandidaat/collectief die het verschil maakt, verbindt en zich onderscheidt vind ik een eervolle en belangrijke taak.

Inge Pollet, foto Koen Kievits.jpg

INGE POLLET
Jurylid

  • Grey LinkedIn Icon

Ik ben een ervaren en gedreven kunstprofessional en werk met veel plezier als artistiek directeur van Plaatsmaken in Arnhem. Ik vind weinig leuker dan het bedenken en uitvoeren van kunstprojecten samen met kunstenaars. Jong talent heeft mijn speciale interesse. Verbinding leggen vind ik belangrijk, tussen kunst en publiek, tussen kunstenaars onderling, tussen beeldende kunst en poëzie. De Arnhemse Cultuurprijs is een prachtig instrument dat hiervoor kan worden ingezet. Ik vind het een eer om in de jury te zitten.

portret mirte.jpeg

MIRTE ENGELHARD
Jurylid

  • Grey LinkedIn Icon

Als geboren en getogen Arnhemse maker vind ik het fantastisch dat ik mag meebeslissen wie de volgende gelukkige winnaar wordt. Ik ben mode ontwerper én winnaar van de cultuurprijs Arnhem 2021.

Ik houd van veel verschillende kunstdisciplines en kijk extra naar de betekenis van projecten op sociaal en duurzaam gebied. 

bottom of page