top of page
20200510 Heg noch steg.jpg
20210401 Bruggenhoofden.jpg
20210715 Centre of the Universe.jpg

COLOUR GUIDED DESIGN

Klarendalseweg 31a, 6822 GA Arnhem

16:00 t/m 20:00

Performance op

de rotonde

Performance op de rotonde - K

De idée fixe van Willem Jakobs en Pieter Drift

 

Al meer dan tien jaar bestaat het kunstenaarsduo Willem Jakobs en Pieter Drift. Op de foto’s en filmpjes die ze vastleggen van hun performances figureren ze vaak zelf in zwarte pakken, maar de centraal rol is weggelegd voor hun witte tafel en twee stoelen. Wekelijks geven zij een update van hun projecten op hun website en de sociale media. Door in te spelen op de situatie geven ze de werkelijkheid een twist, zodat er een poëtisch beeld ontstaat. Ze hopen dat de mensen, door hun acties, op een andere manier naar hun dagelijkse omgeving laten kijken.
Ze gaan ook graag samenwerkingen aan. Zo hebben ze o.a. samengewerkt met Klaas Gubbels, schrijver A.L. Snijders, schrijver en radiomaker Matthijs Deen en beiaardier Malgosia Fiebig.

Na hun eerste boek Babel (2019) komt nu Idée fixe uit. In dit boek zijn ze de samenwerking aangegaan met Peter Abelsen. Bij alle dertig foto’s heeft hij een aforisme toegevoegd. Peter Abelsen is vooral bekend als vertaler van literatuur (o.a. Jonathan Franzen, Zadie Smith en Jonathan Safran Foer), maar de laatste jaren schrijf hij ook zelf. In 2018 verscheen zijn eerste roman Een soort geluk, en in 2024 zal de tweede verschijnen onder de titel Sympathy for the devil.

modekwartier_byMashaBakker-8713.jpg

Kim van Savooyen - Colour Guided Design

Kleur- en interieurontwerpster - Brengt mensen in beweging met kleur

bottom of page