top of page
Foto Ettie Edens (1).jpeg
Levine Aviya.png

PLAATSMAKEN

Wouter_le_Duc_Terra_van_Dorst_print.jpg

Klarendalseweg 82A, 6822 GC Arnhem

16:30

Uitnacht Poëzie

17:30

Uitnacht Poëzie

Uitnacht Poëzie

Plaatsmaken is een productiehuis, podium en projectbureau voor beeldende kunst. Wij geven kunstenaars de kans te experimenteren met grafische technieken. Je vindt bij ons bijzondere projecten en samenwerkingen die vanuit de grafische werkplaatsen zijn ontstaan. Poëzie heeft een speciale plek in ons programma, we nodigen bijvoorbeeld dichters uit om samen te werken met kunstenaars en geven twee keer per jaar het magazine Zevenblad uit.

 

Plaatsmaken presenteert drie jonge schrijvers om de Uitnacht in te luiden. Alle drie studeerden ze afgelopen zomer af aan Creative Writing ArtEZ. Er zijn twee blokjes waarin ze alle drie voordragen: om 16.30 en om 17.30.

 

Terra van Dorst kreeg de opdracht een speciaal gedicht voor de Uitnacht te schrijven.

Terra van Dorst (2001) is een kunstenaar met een focus op taal. Ze schrijft poëzie en essayistische teksten en combineert deze op verschillende manieren met beeld en audio. Haar werk gaat over vrouwelijkheid, lichamelijkheid en de zee. In haar werk zijn de grenzen tussen verschillende disciplines vloeibaar. Ze werkt samen binnen collectieven en met verschillende kunstenaars, muzikanten en schrijvers. ze studeerde in de zomer van 2023 af aan Creative Writing en schreef voor haar afstuderen een bundel genaamd In mijn droom besta ik uit pixels. Ze publiceerde onlangs bij Hard//Hoofd en Het Moet.

 

Levine Aviya (1999) schrijft, performt en maakt beeldend werk waarin ze analoge technieken verwerkt, zoals film en toyobodruk. Ze tracht zichzelf te vinden in het vreemde en zoekt naar een manier om het grootse te kunnen vangen in iets wat smal en tactiel is. Ze werkt aan een bundeling van teksten en beelden waarin haar vrouwelijk zelf gereflecteerd ligt in de fictieve beeldend kunstenares Mischa Grey. In haar performances loopt ze onbekende geluiden en eigen melodieën die ze met haarpoëzie samenbrengt tot één orgaan.

 

Ettie Edens (2000, zij/haar) studeerde in 2023 af aan de opleiding Creative Writing met haar afstudeerwerk Tussen de randen van een aquarium, die genomineerd werd voor de Nieuwe Types Afstudeerprijs. Ze is eindredacteur bij Hard//Hoofd en bureauredacteur bij Uitgeverij Blauwdruk. In haar vrije tijd stuurt ze brieven aan vreemden.

plaatsmaken april 2023.jpg

Plaatsmaken is een productiehuis, podium en projectbureau voor beeldende kunst. Wij geven kunstenaars de kans te experimenteren met grafische technieken. Je vindt bij ons bijzondere projecten en samenwerkingen die vanuit de grafische werkplaatsen zijn ontstaan. Poëzie heeft een speciale plek in ons programma, we nodigen bijvoorbeeld dichters uit om samen te werken met kunstenaars en geven twee keer per jaar het magazine Zevenblad uit. 

bottom of page