top of page
ElskeNissen_DSC08697.jpg
ElskeNissen_DSC08625.jpg
ElskeNissen_DSC08516.jpg

Rembrandt Arnhem

18.00 | De Foyer  
Bar de Foyer (4 uur)  

18.30 | Zaal 4  
Hiphophub & Ruben Chi met exclusieve preview 'I Got The Feelin'' (15 minuten) 

18.45 | Zaal 4  
Hiphophub & Ruben Chi met exclusieve preview 'I Got The Feelin'' (15 minuten)

 

19.00 | De Verdieping (foyer 1e verdieping) 
Lisa Hofmann met 'Waiting' (2 uur)  

19.00 | Skybar 
Collectief Karma met 'The Quarterlife Crisis' (30 minuten)  

19.30 |  Skybar  
Romheen Met La Zona (30 minuten)  

19.30 | Zaal 4  
Inloop uitreiking (30 minuten) 

20.00 | Zaal 4  
Uitreiking Cultuurprijs op uitnodiging (30 minuten)  

20.30 | Skybar 
Collectief Karma met 'The Quarterlife Crisis' (30 minuten)  

20.45 | Zaal 4  
Hiphophub & Ruben Chi met exclusieve preview 'I Got The Feelin'' (15 minuten) 

21.00 | Skybar  
Romheen Met La Zona (30 minuten) 

21.00 | Zaal 1  
Orquesta Salsabor (1 uur)

 

21.00 | Zaal 4  
Hiphophub & Ruben Chi met exclusieve preview 'I Got The Feelin'' (15 minuten) 

Gedeeltelijk toegankelijk 

 

Rembrandt, het voormalig filmtheater in het monumentale pand aan het Velperplein, is getransformeerd tot een nieuwe culturele hotspot en bruisende evenementenlocatie. Rembrandt is voor het eerst onderdeel van de Uitnacht Arnhem en biedt naast de uitreiking van de Cultuurprijs een bruisende mix aan gastoptredens! 

 

Uitreiking Cultuurprijs Arnhem 

Rembrandt | 20.00 uur 

 

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem. De grote onthulling wordt feestelijk ingeluid met een bruisende mix van gastoptredens, je komt ogen en oren tekort! 

 

Orquesta Salsabor 

Zaal 1 | 21.00 uur 

  

Ruim 25 jaar geleden opgericht in Arnhem en tegenwoordig te vinden op zowel Nederlandse als buitenlandse podia, tijdens De Uitnacht zijn ze in Rembrandt: de energieke salsa bigband Orquesta Salsabor! Verwacht een pakkend repertoire en een swingend dansfestijn. Kom salsadansen & laat je omverblazen door deze 19-koppige bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Curaçao en Nederland. Hoor geluiden van grote klassiekers als o.a. Machito en Benny Moré, maar ook de 70/80’er jaren New York Salsa Dura stijl, groovende muziek uit de ‘el barrio’ van New York, met salsa iconen als Eddie Palmieri, Willie Colon en het New Yorkse Spanish Harlem Orchestra. 

 

Bar De Foyer  

De Foyer | 18:00 uur  

 

Lisa Hofmann met ‘waiting’   

De Verdieping [foyer 1e verdieping] | 19.00 uur 

  

Lisa Hofman, studente Master ‘Home of Performance Practices’ (ArtEZ Theater en Dans) neemt ons tijdens haar solovoorstelling ‘Waiting’ mee op reis van inzicht. Tijdens deze dansperformance worden middels een luisteroefening beelden blootgelegd die ontstaan door het interne en externe geluidslandschap – waardoor een constante stroom van bewegende stills ontstaat. Let op! Om toegang te krijgen tot de audio/soundtrack van de performance heb je een smartphone en een koptelefoon nodig. Een klein aantal apparaten en koptelefoons zal worden verstrekt. 

 

Collectief Karma met ‘THE QUARTERLIFE CRISIS’  

Skybar | 19.00 uur + 20.30 uur 

  

Collectief KARMA, bestaande uit Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, maakt muziektheater waarin ze maatschappelijke problematiek willen aankaarten en taboes willen doorbreken. In de muziektheatervoorstelling THE QUARTERLIFE CRISIS belanden twee personages in hun grootste nachtmerrie; het besef niet speciaal te zijn. Ze roepen hun quarterlife crisis uit. Samen met het publiek belanden ze in een herkenbare, grappige en ontroerende zoektocht naar een remedie.  

 

Romheen met La Zona  

Skybar | 19.00 + 20.30 uur 

  

Er is, sinds ze elkaar kennen, één ding dat ze aan het toeval overgelaten hebben. Dat was hun ontmoeting. La Zona speelt, weinig wordt geschuwd door deze Arnhemse band. Romheen schrijft & spreekt. Eenmaal samen worden noten gekraakt tot woorden en klinken woorden als muziek. Kom luisteren naar de roffel van tekstregels en laat je gedachten meenemen door de muziek tijdens Romheen Met La Zona. Ze passen elkaar als een handschoen. Toeval? Wij denken van niet. 

 

Exclusieve preview: I GOT THE FEELIN’ 

Zaal 4 | 18.30 uur + 18.45 uur + 20.45 uur + 21.00 uur  

  

De 15-minuten film ‘I GOT THE FEELIN” onderzoekt de muzikale relatie tussen een jonge zwarte jongen en zijn overleden vader, die een beroemde soulzanger was. Het verhaal is geworteld in de kracht van funkmuziek, die de jongen in staat stelt de tijd te overstijgen en momenten met zijn vader te herbeleven. 

  

De film is onderdeel van het project Future Funk presented by Hiphophub & Ruben Chi. 

Rembrandt.jpg

Rembrandt is de nieuwe culturele hotspot en bruisende evenementenlocatie in het voormalig filmtheater aan het Velperplein in Arnhem. Dans op de plek waar vroeger de stoelen stonden. Geniet van livemuziek en theater, presentaties, exposities of  borrels, in het monumentale pand met spectaculair uitzicht over de stad.

bottom of page