top of page
DePlaats_WoesteStilte_14.jpg
Campagnebeeld ©MuziektheaterDePlaatsFotoAnnaPerger.jpg
DePlaats_WoesteStilte_01.jpg

Velperplein x Muziekheater
de Plaats

19:30 | 20:45 | 21:30

Woeste stilte

(20 min)

Muziektheater De Plaats

Muziektheater De Plaats laat in zijn multidisciplinaire voorstellingen op locatie een nieuw geluid horen. Een van rust, stilte, nuance en verbinding. De locatie is inspiratiebron en medespeler in de voorstellingen. Naast onze professionele cast werken we samen met amateurverenigingen uit de omgeving.

 

Woeste Stilte (bomenscène)

19.30 | 20.45 | 21.30 uur | 20 min | Prikkelniveau 1 | Toegankelijk

In het kleine park tegenover Rembrandt

 

Tijdens de Uitnacht speelt Muziektheater De Plaats een scène uit de voorstelling Woeste Stilte. Deze voorstelling gaat over het conflict en de liefde tussen mens en natuur en speelde afgelopen lente op locatie in Nijmegen en Arnhem. Een licht absurdistisch en hoopvol verhaal met o.a. een zingend bomenkoor, blatende mensen en de natuur als muziek.

 

Deze avond spelen we de bomenscène waarin een moeder haar oudste dochter mee neemt naar een mooie plek tussen de bomen in een poging samen iets van ‘natuurbeleving’ te ervaren. Haar bedrijf moet vergroenen.  Op gekunstelde manieren gaan ze ongeduldig op zoek naar die ‘natuurbeleving’ tot de onderliggende puist openbarst: Moeder voelt zich schuldig over haar jarenlange klimaatmisbruik en de dochter is oprecht bang voor de toekomst. Een koor van bomen zingt een troostend lied geïnspireerd op hun geduld, traagheid en ouderdom.

 

Regie: Lise-Lott Kok

Acteurs: Agnes Bergmeijer en Anne Wielink

Muziekcompositie: Stan Geurts

Altsaxofoon: Jos Baggermans

Koor: Muziektheater De Plaatskoor o.l.v. Lucas Wiegerink

In samenwerking met Collectief Ludvik

www.muziektheaterdeplaats.nl

Arnhem,_ingang_parkeergarage_bij_Velperplein_foto3_2016-01-17_09.47.jpg

Het Velperplein is een enigszins ovaal langgerekt plein in het centrum van Arnhem, waaraan onder meer het Musis Sacrum en het Rembrandt Theater zijn gelegen. Het plein is gelegen aan de noordoostelijke zijde van het winkelcentrum van Arnhem. Het Velperplein vervult een belangrijke rol in de roulatie van het auto- en (trolley)busverkeer in Arnhem. 

Het plein is bekend van de Nederlandse versie van het bordspel Monopoly, waar het samen met de Ketelstraat en de Steenstraat "Arnhem" vormt. Op 8 mei 2016 was het Velperplein de finishplaats voor de derde etappe van de Giro d'Italia in Gelderland.

bottom of page